Oferte de sejur la munte in hoteluri din statiuni montane Romania: Poiana Brasov, Sinaia, Predeal, Busteni, Bran, Brasov

Reduceri pentru rezervari directe la hoteluri!

Pentru cazari in Statiuni Montane din Romania, se pot cauta oferte la link-urile de mai jos (Sinaia, Predeal, etc.) sau la banner-ul de mai jos.

Paginile de mai jos sunt doar de prezentare a hotelurilor, fara tarife.

Poiana Brasov
Hotel Alpin 4*
Hotel Piatra Mare 4*
Hotel Rina Vista 3*
Hotel Rina Tirol 3*
Vila Alexandra Poiana Brasov 3*
Vila Zorile 4*
Sinaia
Hotel Caraiman 2*
Hotel New Montana 4*
Hotel Palace Sinaia 4*
Hotel Rina Sinaia 4*
Hotel Rina Cerbul Sinaia 2*

Predeal
Hotel Belvedere Predeal 3*
Hotel Eden Grand Resort Predeal 3* AI
Hotel Meitner 3*
Hotel Orizont Predeal 4*
Hotel Rozmarin 4*
Vila Select Predeal 3*
Hotel Speranta 3*
Busteni
Hotel Silva 3*
Alexandros Busteni 3*
Paraul Rece Busteni 3*
Margaritar Busteni 2*


Brasov
Hotel Aro Palace 5*
Hotel Capitol Brasov 3*
Hotel Coroana 2*
Hotel Postavarul 1*


Bran - Moeciu
Club Vila Bran 4*
Hotel Mistral Resort Moeciu 3*



Poiana Brasov

Descriere statiune:

 Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxoase si restaurante bune.

Temperatura medie este vara de 20 grade C si iarna de -3 grade C. Zapada exista incepand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este in medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zapada cad cam spre sfarsitul lui septembrie iar ultimii cam spre sfarsitul lui aprilie. Patura de zapada poate fi garantata incepand cu mijlocul lui decembrie si pana la sfarsitul lui martie. Stratul de zapada are o grosime de aproximativ ~50 cm in Poiana si de aprox. ~100 cm pe munte.

Asemanatoare în privinta conditiilor naturale cu alte statiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo, statiunea Poiana Brasov si-a câstigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasa în peisaj a dotarilor turistice, prin posibilitatile largi de practicarea sporturilor de iarna si prin conditiile bune de odihna si recreere în orice perioada a anului.
Privita de la înaltime, statiunea Poiana Brasov pare o mica oaza în împaratia muntilor, îmbracati în haina verde a padurilor de molid si fag, în care vilele si hotelurile cu arhitectura pe cât de variata pe atât de moderna imprima un plus de pitoresc.
Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atât de începatori cât si de sportivii de performanta din noiembrie pâna în martie.
Poiana Brasov detine cea mai densa si mai moderna dotare turistica montana din tara noastra. Aici întalnim hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stâna turistica. Dispune de trei piste de coborâre si de slalom urias, de pe o pista de slalom special, de doua trambuline si de un lac artificial pentru sporturi de vara. Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga, sezonier, mai multe linii de teleski.
Poiana Brasov este însa locul ideal si pentru petrecerea lunilor de vara. Clima de munte (cu aer bogat în ozon); lacul artificial (ce ofera numeroase posibilitati de agrement); potecile marcate (ce conduc pe amatorii de drumetii la diverse cabane, oferind peisaje uimitoare); unitatile de cazare confortabile etc justifica pe deplin renumele international acestei statiuni.
Agrementul cuprinde într-o paleta elastica toate activitatile ce au drept scop sa scoata turistul de sub influenta oboselii si a stresului, oferindu-i cele mai variate mijloace de sport, distractie, divertisment si amuzament, în vederea dezvoltarii sale fizice si spirituale, refacându-i forta necesara pentru continuarea activitatilor zilnice.

Amplasament geografic:

Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.

Factori naturali de cura:

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale.

Atractii turistice:

Drumetii pe trasee montane marcate; vizitarea orasului Brasov cu centrul vechi, Biserica Neagra, Biserica Sfântul Nicolae, Cerbul Carpatin, Cetatea Brasovului, Castelul Râsnov, Castelul Bran si zona Moeciu.

Partii de ski:

Bradul: lungime 500 m (diferenta de nivel 85 m), nivel de dificultate - usor; Kanzel: lungime 315 m (diferenta de nivel 138 m), nivel de dificultate ridicat; Lupului: lungime 2860 m (diferenta de nivel 775 m), nivel de dificultate ridicat; Sulinar: lungime 2441 m (diferenta de nivel 645 m), nivel de dificultate mediu; Ruia: lungime 540 m (diferenta de nivel 198 m), nivel de dificultate ridicat; Subteleferic: lungime 2200 m (diferenta de nivel 280 m), nivel de dificultate ridicat; Drumul Rosu: lungime 4600 m (diferenta de nivel 630 m), nivel de dificultate - usor; Slalom: lungime 575 m (diferenta de nivel 217 m), nivel de dificultate mediu; Stadion: lungime 300 m (diferenta de nivel 32 m), nivel de dificultate - usor.

Instalatii de transport pe cablu: teleschi (partiile Bradul, Kanzel si Ruia), telecabina (partiile Kanzel, Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu) si telegondola (partiile Lupului, Sulinar, Subteleferic si Drumul Rosu).

Sinaia

Descriere statiune:

Statiunea Sinaia este supranumita si ,,Perla Carpatilor” pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite mai ales pentru sporturile de iarna. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.

Numita dupa Muntele Sinai, aici, la statiune domina frumusetea si linistea…
In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel
Montana, se afla telefericul.
De aici se poate porni intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui, de unde se poate admira intreaga panorama a statiunii.

Amplasament geografic:

Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa. Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Factori naturali de cura:

Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferica relativa joasa, aer curat, lipsit de praf si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, apa minerala sulfuroasa, oligominerala.

Atractii turistice:

Muzeul Peles, Pelisor, Manastirea Sinaia, Muzeul Bucegi, Cazinoul Sinaia, Casa Memoriala G. Enescu; practicarea sporturilor de iarna, transport pe cablu (teleschi, telescaun, baby-ski) cota 1.400; drumetii pe potecile marcate cu ghid monitor; scoala de schi.

Indicatii terapeutice:

Nevroza astenica; afectiuni endocrine; unele boli profesionale; afectiuni ale aparatului respirator si locomotor.

Contraindicatii:

Boli psihice decompensate, boli acute febrile, T.B.C pulmonar, cancer, reumatism acut inflamator.

Tipuri de proceduri si instalatii de tratament:

Instalatii de electro- si hidroterapie, instalatii pentru aerosoli, masaj medical, sala de cultura fizica medicala.

Partii de ski:

Ski fond - partia de pe Platoul Bucegi, cu o lungime de 8 km si o diferenta de nivel de 100 m; partia "Drumul Vechi - Cota 1300", pentu sanius, cu o lungime de 300 m, o diferenta de nivel de 60 m si pista de bob ;  "Furnica - Sinaia",  partie amenajata pentru competitii,  cu o lungime de 1500 m si o diferenta de nivel de 30m.

Se pot practica si bob si sanie - concursuri de bob, sanie si skeleton se desfasoara pe o partie speciala, situata in partea de vest a statiunii, spre soseaua ce urca la Hotelul Alpin - Cota 1400. Partia are o lungime de 1500 m. Diferenta de nivel intre punctul de plecare si punctul de sosire este de 134 m.
Partiile de ski alpin au o lungime totala de 11.500 m, cu grade de dificultate diferite mergand de la albastru (usor) pana la negru si rosu (dificil si mediu).
In perioada 15 decembrie - 15 aprilie functioneaza scolile de ski care organizeaza cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Instalatii de transport pe cablu:

Doua telecabine (2328 m si 1945 m) functioneaza intre orele 8-16 (pret urcare sau coborare 10 RON, dus-intors 17 RON); doua telescaune (1940 m si 980 m); patru teleschiuri (cu o lungime totala de 1484 m); cinci baby ski-lifturi: Poiana Florilor - 250 m, Scandurari - 200 m, Valea Dorului - 200 m, Telecabina 1400 - 250 m si     Furnica - 250m.

Predeal

Descriere statiune:

 La 1030 m altitudine, Predealul este cel mai inalt oras din Romania. Zona este incredibila, fiind situata intre Masivul Piatra Mare, Masivul Postavaru, Muntii Bucegi si Masivul Clabucetul Taurului.

Un loc distinct in oferta de agrement a statiunii revine domeniului schiabil, de aceea pentru a prelungi sezonul de schi cu pana la 50 de zile (in conditiile unei temperaturi si umiditati scazute) din Decembrie 2002 partiile din Predeal au fost dotate cu tunuri de zapada.

Amplasament geografic:

Statiunea Predeal este situată în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova si Timis, la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest. Orasul Predeal este asezat la cea mai mare altitudine urbană din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica.

Muntii care învecinează statiunea Predeal sunt M-tii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-tii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest si M-tii Postăvarul (1799m) în Nord-Vest.

Localitătile componente care formează orasul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timisul de Jos, Timisul de Sus.

Factori naturali de cura:

Bioclimat tonic, stimulant, caracterizat printr-o presiune atmosferică relativ mică, aer curat, lipsit de praf si de alergeni, bogat în radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuată a atmosferei.

Atractii turistice:

Punctele de atractie ale statiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râsnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clăbucet, precum si marea diversitate de localuri specializate în arta culinară românească si internatională. Cu exceptia anotimpului de iarnă la Predeal muntii din jurul orasului oferă posibilitatea realizării drumetiilor de neuitat si admirarea peisajelor, care au fost, sunt si vor fi atractiile turistilor din toată lumea sositi în această frumoasa statiune.

Concursurile culinare din Predeal, prezintă o atractie nemaipomenită deoarece, la toate acestea, maestri culinari specializati în tară, dar si în străinătate, încântă privirile, gusturile si simtirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.

Printre obiectivele turistice din zonă mentionăm: Canionul Sapte scări; Cascada Tamina; Pestera de gheată; Cheile Râsnoavei; Mănăstirea Sfântul Nicolae; Mănăstirea romano-catolică Timisul de Jos; Biserica ortodoxă Sfintii Împărati Constantin si Elena; Capela romano-catolică Timisul de Jos; Monumentul Eroilor de pe Valea Râsnoavei; Monumentul poetului Mihail Săulescu; Monumentul Eroilor din fata gării Predeal

Indicatii terapeutice:

Afectiuni endocrine (hipertiroidia benigna); nevroza astenică; stări de surmenaj fizic si intelectual ; stări de debilitate, surmenaj si convalescenta cu stare generală bună; tulburările de crestere la copii.

Partii de ski:

Cocos: lungime 2250 m (diferenta de nivel 394 m), nivel de dificultate mediu; Clabucet Plecare: lungime 2100 m (diferenta de nivel 390 m), nivel de dificultate mediu; Subteleferic: lungime 1200 m (diferenta de nivel 350 m), nivel de dificultate ridicat; Clabucet Sosire: lungime 800 m (diferenta de nivel 160 m), nivel de dificultate - usor; Clabucet Varianta: lungime 790 m (diferenta de nivel 160 m), nivel de dificultate - usor; Clabucet Scoala: lungime 200 m (diferenta de nivel 30 m), nivel de dificultate - usor; Subteleferic varianta: lungime 670 m (diferenta de nivel 45 m), nivel de dificultate - usor; Trei Brazi: lungime 300 m (diferenta de nivel 50 m), nivel de dificultate - usor; Orizont: lungime 100 m (diferenta de nivel 30 m), nivel de dificultate - usor; Garbova: lungime 900 m (diferenta de nivel 180 m), nivel de dificultate - usor; Cioplea: lungime 200 m (diferenta de nivel 20 m), nivel de dificultate - usor.

Instalatii de transport pe cablu: teleschi (partiile Cocos, Clabucet Plecare, Subteleferic, Clabucet Sosire, Garbova si Cioplea) si telescaun (partiile Cocos, Clabucet Plecare).

Busteni

Descriere statiune:

 Busteni este una din cele mai populare statiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o multime de oportunitati si activitati de vacanta, de la schi, la excursii montane. Altitudinea medie a orasului Busteni este de 850 m.

Statiunea, înconjurata de munti, a fost în anul 1916 locul unor confruntari militare în timpul Primului Razboi Mondial. În vârful Muntilor Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, vegheaza un monument comemorativ înalt de 25 m, Crucea Eroilor Neamului, construit între 1926 - 1928. Monumentul a fost construit in memoria eroilor cazuti in primul razboi mondial din initiativa reginei Maria cu bani colectati de la deponenti inclusiv Casa regala britanica si guvernele tarilor Aliate.

Amplasament geografic:

Statiunea Busteni este localizata pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, care au altitudinea maxima de 2.505 m. Are o populatie de 10.374 locuitori. Situat la 135 km de Bucuresti, se întinde 7 km de-a lungul vaii între "Vadul Cerbului" si tunelul sapat în pintenul muntelui "Muchia Lunga".

Factori naturali de cura:

Bioclimat tonic, regim de cura pentru: nevroza astenica, boli endo-crinometabolice, afectiuni reumatismale cronice, tulburari circulatorii periferice, hipertensiune arteriala de gr. I, afectiuni cronice ale cailor respiratorii.

Atractii turistice:

Muzeul Cezar Petrescu, Crucea de pe Vârful Caraiman, Biserica Domneasca, Manastirea Înaltarea Sfintei Cruci, Cascada Urlatoare, Masivul Bucegi, Sfinxul, Babele, telecabina Busteni, Valea Cerbului, Sinaia - Castelul Peles, Manastirea Sinaia, Brasov, Bran, Râsnov.

Partii de ski:

Avantul - lungime 1600 m (diferenta de nivel 600 m), grad de dificultate foarte ridicat; Valea Gaura: lungimea 800 m (diferenta de nivel 200 m), grad de dificultate mediu; Cabana Babele: lungime 400 m (diferenta 60 m), nivel de dificultate - usor; Cabana Omu: lungime 1500 m (diferenta de nivel 500 m), nivel de dificultate foarte ridicat; Valea Cerbului - lungime 3000 m (diferenta de nivel 650 m), grad de dificultate foarte ridicat; Costila-Caraiman: lungime 400 m (diferenta de nivel 250 m), grad de dificultate foarte ridicat; Piatra Arsa: lungime 300 m (diferenta de nivel 60 m), nivel de dificultate - usor; Busteni-Gura Diham (schi fond) - lungime 4000 m (diferenta de nivel 10 m), grad de dificultate - usor; Kalinderu: lungime 1300 m (diferenta de nivel 300 m), nivel de dificultate mediu; Silva - lungime 400 m (diferenta de nivel 50m), grad de dificultate - usor; Boncu: lungime 1600 m (diferenta de nivel 600 m); nivel de dificultate ridicat; Babele-Pestera: lungime 3000 m (diferenta de nivel 600 m), nivel de dificultate mediu.

Brasov

Descriere statiune/municipiu:

Orasul Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, este o  asezare urbana de interes turistic înzestrata cu monumente din diferite perioade istorice - un oras muzeu.

Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brasovului sculptata dedesubt în relief.

În acest oras a fost confectionata si instalata o copie a „Statuii Lupoaicei” („Lupa Capitolina”), simbolul latinitatii poporului român.

Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, ce se tine aproape în fiecare an în centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Ray Charles, Pink sau Christina Aguilera.

Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si înfloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.

Cea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din vârful muntelui Tâmpa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.

Amplasament geografic:

Municipiul Brasov, resedinta judetului, se afla în centrul tarii, în Depresiunea Brasovului, situat la o altitudine medie de 625 m, în curbura interna a Carpatilor, delimitat în partea de S si SE de masivele Postavaru care patrunde printr-un pinten (Tâmpa) în oras si Piatra Mare, la 161 km de Bucuresti. Este accesibil cu automobilul/autobuzul sau cu trenul. În apropierea sa se gasesc localitatile Predeal, Busteni, Sinaia, Fagaras si Sighisoara. Municipiul are o suprafata de 267,32 km˛. Treptat, în procesul de dezvoltare, Brasovul a înglobat în structura sa satele Noua, Dârste, Honterus (astazi cartierul Astra) si Stupini. De asemenea, pe lânga Tâmpa, municipiul a mai înconjurat si Dealul Sprenghi, Dealul Morii, Dealul Melcilor, Dealul Warthe, Straja (Dealul Cetatii) si Dealul Pe Romuri, Stejarisul si chiar înglobeaza în structura sa vârful Postavaru. Prin înglobarea in structura sa a vârfului Postavaru,Brasovul este orasul aflat la cea mai mare altitudine din România.

Atractii turistice:

Brasovul constituie, de asemenea, punctul de plecare spre reteau statiunilor si cabanelor din zona montana învecinata. Vestigiile Vechii Cetati a Brasovului, zidurile si bastioanele, între care cel mai bine pastrat este cel al Tesatorilor - unde s-a amenajat muzeul Cetatea Brasovului si fortificatiile din Tara Bârsei - si una din vechile porti - Poarta Ecaterinei - sunt deosebit de interesante. În peisajul pitoresc al dealului Warthe, din sistemul de fortificatii exterioare zidurilor cetatii se mai pastreaza Turnul Alb si Turnul Negru. Centrul orasului - Piata Sfatului - este dominat de Casa Sfatului, vechea primarie a carei constructie dateaza din sec XV si care în prezent gazduieste Muzeul de Istorie. În imediata apropiere se gaseste Biserica Neagra, constructie masiva în stil gotic - sec XIV-XV - lea impresioneaza prin dimensiunile sale. Biserica adaposteste o importanta colectie de covoare orientale - daruri ale negustorilor brasoveni -datând din sec XV-XVIII. Un alt motiv pentru a vizita Biserica Neagra este pentru a asista la concertele de orga - saptamânal pe perioada verii, aici aflându-se cea mai mare orga din tara. Pe lânga Biserica Neagra, în itinerariile turistice ale orasului Brasov sunt cuprinse si alte dintre bisericile sale: Biserica Bartolomeu, impunatoare prin masivitatea ei si prin zidurile puternice prevazute cu contraforturi, este una din cele mai vechi constructii ale orasului. Biserica Sf. Nicolae din Schei, ctitorie a domnilor moldoveni si munteni, este un alt monument de mare importanta. Cladirea alaturata bisericii datând din sec XVI, a adapostit Scoala Româneasca din Schei, cea mai veche scoala cu predare în limba româna, prima din cele trei tari române. Reseaua obiectivelor turistice este îmbogatita de dealurile Warthe si Tâmpa precum si de dealul Cetatii - denumire datorata Cetatuii construita aici in sec XVII. Aspectul de burg medieval pe care îl pastreaza partea veche a orasului atrage un numar mare de vizitatori an de an.

Cazare statiuni montane Romania